Onze school werkt samen met twee 'leveranciers' voor buitenschoolse opvang.
Dit betekent dat deze instellingen hun openingstijden aanpassen aan de schooltijden en ook bijvoorbeeld opvang bieden op dagen dat ons team een extra studiedag heeft.
Aanvankelijk werkten we alleen samen met Humanitas. Humanitas is een neutrale kinderopvang, met vestigingen in het hele land, en ook in Waddinxveen.
Sinds 1 november 2013 is er ook een samenwerking met de Christelijke BSO TOV , onder leiding van mw. Pauw. Deze BSO sluit qua identiteit goed aan bij onze school.   
 

Zie Uit BSO Waddinxveen

Onze school heeft een samenwerkingsovereenkomst met de christelijke BSO. Deze instelling presenteert zich als volgt:
 

Wij zijn een landelijk geregistreerde christelijke buitenschoolse opvang (BSO) waar wij kinderen voor schooltijd (VSO), na schooltijd (NSO), tijdens de vakantie, op studiedagen en extra vrije dagen van school opvangen. Omdat wij een laagdrempelige BSO zijn is het ook mogelijk om incidenteel opvang af te nemen op bijvoorbeeld voor u bijzondere (knel)dagen. (Dit is wel mits er plek is).

 
Wij willen aan de kinderen meegeven wat er in de bijbel staat.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen kunnen worden opgevangen in een omgeving waar de liefde van God de grondtoon van het bestaan is. Wij zien gezin, school, kerk en BSO in elkaars verlengde.

Ieder kind is uniek, door God geschapen met zijn eigen speciale talenten.
 
Juist vanuit deze visie is het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen zichzelf te kunnen zijn, zich te ontspannen en te ontwikkelen. Daarom mogen kinderen bij ons kiezen of ze meedoen aan de activiteiten die dagelijks worden aangeboden of dat ze zelf gaan spelen in de gecreëerde hoeken. Natuurlijk mogen de kinderen ook hun huiswerk doen en waar nodig kunnen onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers helpen of 'overhoren'.
 

In de vakantie trekken we er ook wel op uit, we gaan naar het bos, kinderboerderij, speeltuin, o.d..

Vanuit onze christelijke normen en waarden hebben de Bijbelse verhalen en liedjes een vaste plaats in het BSOritme.

Zo wordt er ook extra aandacht besteed aan de christelijke feestdagen. Aan bepaalde feesten wordt bewust geen aandacht geschonken worden; denk hierbij aan carnaval en halloween en feesten vanuit andere religies.

 
Wij zijn gevestigd in basisschool de Leilinde, de school naast de Bethelschool, dus de kinderen zijn zo op de BSO en hoeven niet lang te 'reizen' voordat ze op de BSO zijn. Onze BSOruimte is dusdanig ingericht dat zowel de kleuters als bijna schoolverlaters zich prima vermaken. De oudere kinderen denken ook mee bij aanschaf van nieuw materiaal of spel voor hun leeftijdsgroep. De gymzaal is ook onderdeel van de door ons gehuurde ruimte en dit valt bijzonder in de smaak bij de jongere kinderen.
 
Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs op de BSO!
Voor meer informatie kunt u bellen met 06-30849079 of kijk opwww.zieuit.nl
 
 

Humanitas

Buitenschoolse opvang bij Kinderopvang Humanitas:VET COOL

Buitenschoolse opvang (BSO) is vrije tijd. Na school, op vrije dagen en in vakanties.

De buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers plannen iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes in de vakantie en workshops, zoals koken en bakken. Maar kinderen kunnen zich ook lekker terugtrekken in een hoekje met een boek. Alles mag, niets moet…..Vanaf 20 eurocent per uur is dit mogelijk!

Heeft u interesse en denkt u erover om uw kind van het aanbod bij de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas gebruik te laten maken, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers op het regiokantoor en vraag een uitgebreid informatiepakket aan  U kunt hen tussen 8.00 en 17.30 uur bereiken op telefoonnummer 010-4074700 Uiteraard kunt u ons ook mailen;
regiozuidholland@kinderopvanghumanitas.nl.  

 

BSO aanbod 4+ 

Kinderopvang Humanitas heeft in Waddinxveen meerdere locaties voor kinderopvang. In Basisschool de Regenboog aan de Jacob Catslaan 3 is BSO de Schatkist gehuisvest en biedt plaats aan 20 kinderen per dag.  BSO De Boomhut is gevestigd in de Dick Bruna School aan de Zuidplashof 5 en biedt plaats aan 50 kinderen per dag. In de Koningin Julianaschool aan de Peter Zuidlaan 5 is BSO Pardoes gehuisvest. Deze BSO biedt plaats aan 40 kinderen per dag.

 

Voor de locatie BSO Schatkist kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 0182-711410 of via de mail:bsoschatkist@kinderopvanghumanitas.nl

 Voor de locatie BSO Boomhut kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 0182-636254 of via de mail:bsoboomhut@kinderopvanghumanitas.nl

 Voor de locatie BSO Pardoes kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 0182-636902 of via de mail:bsopardoes@kinderopvanghumanitas.nl

 Sport BSO 8+

Daarnaast hebben we een sport BSO die speciaal opvang biedt aan kinderen vanaf 8 jaar. Op het Sportpark Sniep in het gebouw van voetbalvereniging ASW  is BSO Sportpunt gehuisvest. De sport BSO biedt plaats aan 50 kinderen per dag.

 Voor locatie BSO Sportpunt kunt u ons bereiken op telefoonnummer 0182-636769 of via de mail:bsosportpunt@kinderopvanghumanitas.nl

 

Indien u uw kind(eren) wilt aanmelden kunt u contact opnemen met ons regiokantoor, tel: 010-4074700 of via de mail:regiozuidholland@kinderopvanghumanitas.nl

 

Voor meer informatie www.kinderopvanghumanitas.nl